Пухкав блат, маслени топчета и мноооого крем - любимият сладкиш от 80-те! Който разбира, него избира!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пухкав блат, маслени топчета и мноооого крем - любимият сладкиш от 80-те! Който разбира, него избира!
Пухкав блат, маслени топчета и мноооого крем - любимият сладкиш от 80-те! Който разбира, него...
3234
Пухкав блат, маслени топчета и мноооого крем - любимият сладкиш от 80-те! Който разбира, него избира!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусни пълнени правоъгълници с лешници, конфитюр, ванилов пудинг и още няколко съставки. Тестото е много меко, като захарен памук, а кремът - пухкав и нежен.

Ако вече сме ви заинтригували, може да прочетете рецептата за вкусните Пълнени бисквитени пастички по-долу:

Пълнени бисквитени пастички

Необходими продукти за тестото: 

  • 500 г брашно
  • 1 яйце
  • 100 мл олио
  • 1/2 бакпулвер
  • 125 г масло/маргарин
  • 4 с.
л. пудра захар
  • 4 с. л. лимонов сок
  • Други необходими съставки:

    • 1 пакетче ванилов пудинг
    • 500 мл прясно мляко
    • 3 супени лъжици захар

    За бисквитения блат: 

    • 2 яйца
    • 3 с. л. захар
    • 3 с. л. мляко
    • 3 с. л. олио
    • 1/2 бакпулвер
    • 4 с. л. брашно
    • 1 ч. л. какао

    И още:

    • 5 супени лъжици сладко по избор
    • 100 г смлени лешници
    • 1/2 ч. л. канела

    Начин на приготвяне:

    За да омесите меко и ефирно тесто, в по-дълбока купа добавете брашното заедно с бакпулвера, след което добавете маслото или маргарина. След това добавете яйцето, олиото и накрая добавете лимоновия сок.

    Тестото е меко и ефирно благодарение на лимоновия сок. От тези съставки се омесва добре тестото, от което се оформят малки кубчета. Отделете 400 гр. от тестото, завийте го в прозрачно фолио и го оставете в хладилника да почине за около 15 минути.

    От това тесто по-късно ще оформите 40 топчета, което означава, че всяко кубче ще бъде 10 грама. Останалото тесто се слага в тава с хартия за печене и с ръце се разстила добре по цялата повърхност на тавата.

    Точилка няма да ви трябва, защото самото тесто е еластично и лесно се разточва с ръце. Намажете блата със сладко по избор, аз използвах сладко от ягоди.

    Върху намазаното тесто се поръсват 100 г смлени лешници, може да се добавят и орехи или бадеми или смес. Поръсете и с половин чаена лъжичка канела по избор. Оставете сместа настрана и пригответе бисквитената смес.

    Белтъците се разбиват със захарта, след което се добавят жълтъците и отново се разбива. След това добавете 4 супени лъжици брашно, 1 супена лъжица какао и 1/2 бакпулвер. Накрая се добавят 3 супени лъжици олио и 3 супени лъжици мляко, след което се разбърква с миксера.

    Изсипете тази бисквитена смес върху тестото в тавата и разстелете добре. Оставете тавата настрана, а през това време направете топчетата. Разделям тестото на 4 части, оформям на фитил и след това режа кубчета и от тях оформям кръгове.

    След това топките се нареждат в тавата 5 вертикално и 8 хоризонтално, за да се съберат всичките 40. Когато ги наредите ще забележите, че ще потънат до половината в крема, като е важно да има разстояние между топките.

    бисквитен сладкиш

    Топчетата се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути. След изпичане сладкишът се оставя да изстине, а накрая се приготвя пудинговата глазура за заливка.

    Сварете около 300 мл мляко заедно със захарта, а останалото мляко смесете с ръчна бъркалка с ваниловия пудинг. Когато млякото заври, добавете сместа с останалото мляко и при непрекъснато бъркане кипнете до желаната гъстота. Пудингът се охлажда до хладка температура, след което се разбърква малко с миксер, за да се хомогенизира. Нанася се на равен слой върху сладкиша.

    сладкиш с пудинг

    Ако искате по-дебел слой може да сварите и 2 пудинга в същото количество мляко. Сладкишът се охлажда добре в хладилник, след което се нарязва на правоъгълници. Въпреки че приготвянето на тортата отнема малко повече време, процедурата е много проста.

    пълнени бисквитени пастички

    Да ви е сладко!

     

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft