Пухкав тиквен кейк

вход през zajenata.bg
Пухкав тиквен кейк
admin
Добавена от: admin
55705
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 бр. яйца
120 г захар
120 г пудра захар
120 г меко масло + допълнително за намазване на формата
250 г брашно
300 г тиква, сурова, настъргана
1 ванилия
1 с.л. бакпулвер
канела и/или карамфил и/или джинджифил

Фурната се загрява на 200 С. Дълбока форма за кекс се намазва с меко масло. Яйцата се разделят. Белтъците се разбиват на твърд сняг със захарта. Жълтъците се разбиват с маслото, пудрата захар и ванилията на пяна. Ако ще се слагат и други подправки, също се добавят сега. Смесват се внимателно жълтъчната и белтъчната маса. Брашното се смесва с бакпулвера и се пресява върху яйчната смес, бърка се внимателно. Добавя се настърганата тиква, разбърква се добре и се изсипва във формата. Пече се около 70 минути на долна шина. Украсява се след като изстине - с разбита сметана, топинг или по желание. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft