Пухкав тутманик

вход през zajenata.bg
Пухкав тутманик
admin
Добавена от: admin
529890
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г брашно
150 г свинска мас + 50 г краве масло
200 г сирене
2 кафени чашки прясно мляко
2 яйца
1/2 чаена лъжичка захар
20 г мая

Маята се стрива със захарта и се разрежда с хладното мляко. Прибавя се брашното и се замесва тесто, което се оставя да втаса. От втасалото тесто се оформят 6 топки, които се разтеглят на питки и се потапят в разтопената мазнина. Три от питките се поставят в тавата, в която ще се пече тутманикът, предварително намазана обилно с мазнина, като се поръсват със смес от натрошеното сирене и разбитите яйца и се навиват на руло. Рулото се нарязва на парчета с дължина до 5 см, които се нареждат в тавата вертикално. По същия начин се прави руло от останалите три питки и се нарязва на парчета, които се слагат в тавата. Приготвеният тутманик се оставя да втаса, намазва се с останалата мазнина и разбитото яйце и се пече при умерена температура.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft