Пухкав тутманик
2 Март 2012
529890
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се стрива със захарта и се разрежда с хладното мляко. Прибавя се брашното и се замесва тесто, което се оставя да втаса. От втасалото тесто се оформят 6 топки, които се разтеглят на питки и се потапят в разтопената мазнина. Три от питките се поставят в тавата, в която ще се пече тутманикът, предварително намазана обилно с мазнина, като се поръсват със смес от натрошеното сирене и разбитите яйца и се навиват на руло. Рулото се нарязва на парчета с дължина до 5 см, които се нареждат в тавата вертикално. По същия начин се прави руло от останалите три питки и се нарязва на парчета, които се слагат в тавата. Приготвеният тутманик се оставя да втаса, намазва се с останалата мазнина и разбитото яйце и се пече при умерена температура.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари