Пълнена зелка
22 Декември 2011
8103
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
зеле – 1 малка глава
ориз – 1 к. ч.
олио – 2 к. ч.
бяло вино – 350 мл.
червен пипер – 1 с. л.
лук – 1 глава
лимони – 1 бр.
черен пипер
сол
Зелето се изчиства и измива. Попарва се с вряла вода за около 10 мин. и се изважда.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава с ориза в олиото с малко вода и се посолява. Добавят се и останалите подправки.
Листата на зелето се разтварят без да се късат от кочана. Между тях се пълни с оризената смес, след което листата се притискат към центъра и се връзват с конец.
Зелката се поставя в тенджера, поръсва се със сол и се добавят резенчета лимон. Залива се с олио, бялото вино и 150 мл. вода.
Така приготвена ври на тих огън до готовност, като се обръща и от двете страни.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари