Пълнена кисела зелка

вход през zajenata.bg
Пълнена кисела зелка
admin
Добавена от: admin
7440
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Зелките се издълбават. Сланината, нарязана на малки парчета, се залива със зелев сок и се вари около час, след което се охлажда, за да замръзне и да се отстрани отделената мазнина. В обезмасления сок се слага нарязаното на късчета месо и се вари 10-15 минути. Прибавят се оризът, червеният пипер, ситно нарязаният лук и част от отделената от сланината мас. Сместа се задушава до набъбването на ориза и към нея се прибавят останалата мас, ситно нарязаното зеле от издълбаната вътрешност и сланината.
Зелките се напълват със сместа, поставят се в по-дълбок съд, заливат се до половината с бульон и се варят в средно загрята фурна, докато останат на мазнината. Изваждат се за момент и във всяка от тях се поставя по 1 домат и по 1 лютива пиперка (по желание), след което съдът се слага за десетина минути във фурната. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft