Пълнена кокошка със зеле
12 Декември 2012
12530
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 бр. (1,5 кг) кокошка
дреболиите от кокошката
1 кг зеле
1 ч.ч. (200 г) булгур
1/2 ч.ч. (100 мл) мазнина
1 ч.л. (5 г) червен пипер
джоджен
сол
Кокошката се почиства, измива се и се посолява. В част от мазнината се задушава зелето, нарязано на ситно, а след това се прибавят булгурът и дреболиите. Сместа се разбърква с червения пипер и ситно нарязания джоджен, залива се с малко топла вода и се вари 10 минути. С тази смес се пълни кокошката. Отворът се зашива с конец и кокошката се слага в тавичка, в която е изсипана останалата част от мазнината и малко вода. Пече се до готовност.
Готовото месо се нарязва на порции и се поднася с гарнитура по желание, залято със соса от печенето.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари