Пълнена плескавица

вход през zajenata.bg
Пълнена плескавица
admin
Добавена от: admin
16956
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 г телешка кайма от бут
200 г свинска кайма от бут
1 скилидка чесън
1 люта чушка
1 с. л. универсална подправка

за плънката:

300 г пушени свински гърди
300 г кашкавал
1 скилидка чесън
1 с. л. червен пипер
универсална подправка на вкус

за гарнитура:

1 тиквичка
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 глави лук
зехтин за намазване
сол на вкус  

Каймата се омесва с наситнените чесън и люта чушка и се овкусява с универсалната подправка. Оставя се да почине в хладилник минимум за 30 минути.

Гърдите се нарязват на дребни кубчета и към тях се настъргва кашкавалът.

Овкусява се с червения пипер, наситнения чесън и универсалната подправка. Всичко се разбърква добре.

Когато каймата е готова, се взима от нея, оформя се кръг в дланта, в него се поставя от плънката и отгоре отново се слага кайма.

Оформя се голямо кюфте, като плънката трябва да е добре покрита отвсякъде.

Пече се на ската от двете страни до зачервяване.

Тиквичката и чушките се почистват, нарязват се на ленти и се посоляват.

Намазват се със зехтин и се слагат на скарата заедно с разрязания на половина лук.

Когато зекенчуците омекнат се свалят от скарата, лукът се обелва и се нарязва на шайби. Поднасят се с плескавицата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft