4 малки зимни тикви
1 с.л.маргарин или масло
1 голяма глава червен лук, накълцан
1/4 чаша накълцани на ситно печени бадеми
1/4 ч.л.джинджифил
сол и прясно смлян черен пипер, на вкус
Предварително загрейте фурната.
Изрежете капачетата на тиквите, поставете ги в тавичка с отрязаната част нагоре, като налеете 2 пръста вода и покриете с готварско фолио. Печете бавно, докато, пробвайки с вилица, тя влиза лесно, но все пак тиквата е запазила формата си. Времето е някъде 30-40 минути.
Когато тиквите са достатъчно изстинали, издълбайте ги и изхвърлете семената. Вътрешността на тиквите изсипете в голяма купа, като обаче оставите по 1 сантиметър по края.
Загрейте мазнината в среден по големина тиган. Прибавете лука и пържете до златисто на среден огън. Добавете бадемите и продължавайте да бъркате, докато започнете да усещате аромата им.
Смесете лука и вътрешността на тиквата. Добавете джинджифила и поръсете със сол и черен пипер. Върнете сместа обратно в тиквите. Затоплете и сервирайте.