Пълнена тиква с месо
12 Ноември 2014
15143
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кръгла тиква
500 грама смляно говеждо месо
50 гр. ориз
1 глава лук
1 морков
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
1 чаена лъжичка Вегета
малко масло
сол и черен пипер
Отрежете върха на тиквата, внимателно почистете от семките, след което издълбайте средата. Нарежете ситно лука, а моркова и останалата част от "месото" на тиквата настържете.
В малко масло запържете лука, говеждото месо, морковите и тиквата. Задушете добре, като добавите малко вода, а след това добавете и ориза и разбъркайте. Овкусете по желание.
Със сместа напълнете издълбаната тиква. Затворете горната част с фолио и поставете в покрита с масло тава. В тавата добавете и малко вода.
Печете пълнената тиква в предварително загрята фурна до готовност на месото.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари