3 средни тиквички
150 гр. Гауда (или кашкавал по избор)
20-30 гр. Горгонзола
2 супени лъжици сметана
1 чаена лъжичка зърнеста горчица
на вкус - сол и черен пипер
1. Измийте хубаво тиквичките и отстранете краищата. Нарежете ги на по 3 равни части и ги издълбайте в средата. Поръсете с малко сол и черен пипер вътрешността.
2. Нарежете шунката, кашкавала и Горгонзолата на дребни парчета. Поради топлото време може да сложите кашкавала и Горгонзолата предварително за малко във фризера да стегнат, така че лесно да ги нарежете.
3. В съда със сметаната поставете горчицата, малко сол и черен пипер, и разбъркайте.
4. На дъното на тиквичките поставете по малко от сметаната, след това - шунка, кашкавал и цялата Горгонзола. След това - отново сметана, шунка и завършете с кашкавал. Ако са по-големи тиквичките, поставете и трети слой.
Съдът, в който ще печете, намажете леко с мазнина и поставете вода, колкото да покрие дъното. Подредете тиквичките, покрийте с фолио и поставете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете 40-50 мин., след което дръпнете фолиото и ги оставете леко да се запекат. Времето за печене ще зависи от размера на тиквичките.
Сервирайте със салата и се насладете на свежия им вкус!