Пълнени виенски шницели
22 Декември 2011
21752
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
кайма - 500 гр.
лук - 1 глава
яйца - 2 бр. 1+2
хляб - бял 1 филия
чубрица
кимион
черен пипер
гъби - 1-2 бр.
кашкавал - 100 гр.
пушено сирене - 100 гр.
кисели краставички - 1 бр.
брашно - 1 ч.ч.
олио - за пържене
Каймата се слага в дълбок съд. В нея се слага настъргания лук, 1 яйце, накиснатия хляб без кората и изстискан, черния пипер, чубрицата, кимиона. Омесва се добре престоява най-малко 1 час в хладилника.
Разделя се на шест части.
Разстилат се и в средата на всяко парче се слага по-малко кубче от кашкавала, кръгче от пушеното сирене, резенче краставичка и парченце гъба, завиват се, оформят се като шницели.
Топят се в брашното и после в 2-те разбити яйца и се пържат до зачервяване на слаб огън.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари