Пълнени калмари
22 Декември 2011
8042
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Филето от скумрия (200 г) се нарязва на ситно или се пуска през месомелачката. В предварително загрятото олио се задушава получената рибна кайма.
Добавят се ситно нарязаният лук (1 глава), подправките и измитият ориз (1 к.ч.). Разбърква се и се налива водата (2 к.ч.). Сместа ври, докато течността от нея се изпари. Бърка се непрекъснато, за да не загори.
Щом се охлади, с нея се напълват предварително сварените за 2 минути в подсолена вряща вода калмари (1 кг). Калмарите се пекат в силно загрята фурна, докато получат златиста коричка отгоре. Поднасят се със зелена салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари