Измитите картофите се сваряват в подсолена вода. Обелват се още топли и като изстинат се пасират или настъргват на ренде. Прибавят се половината брашно и галета, жълтъците, настърганото сирене (кашкавал), дребно нарязан магданоз и сол, ако е необходимо. Разбърква се добре и сместа се разстила върху намазана с растително масло маса с дебелина 1см. с помоща на ръцете, които се потапят в брашно и галета. Пластът се нарязва на квадрати и внимателно с помоща на нож всеки квадрат се отделя от масата. В средата му се поставя плънка от задушената в малко вода и мазнина кайма и дребно нарязан кромид лук и кимион. Загъва се и се оформя на малко кюфтенце, което се овалва в леко разбитите белтъци, след това в сместа от брашно и галета и се пържи в сгорещено олио. Поднасят се със свежа салата или млечен сос.
Пълнени картофени крокети
29 Февруари 2012
21059
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари