Пълнени картофи с яйца
8 Август 2013
63314
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
С нож внимателно отрежете капаче в горната част на картофа. С чаена лъжичка издълбайте сърцевината на картофа - извадете каквото количество от вътрешността желаете. Трябва да има достатъчно място за плънката. В средата на всяка картофена купа сложете малко масло/сметана. Поръсете със сол и пипер. Добавете шунката/бекона. Отгоре внимателно чукнете по едно яйце, като внимавате да не се разлее жълтъкът. Покрийте с още малко бекон, сирене и отново подправете със сол и пипер. Изпечете на 175 градуса за 20-25 минути - докато белтъците се стегнат. Поръсете с пресни листенца магданоз/кориандър или нарязан пресен лук. Поднесете топли.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари