Пълнени котлети с омлет

вход през zajenata.bg
Пълнени котлети с омлет
admin
Добавена от: admin
8669
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За омлета:
12 пресни яйца
1/2 чаша лимонена трева, нарязана на тънки ивици
1/4 чаша пресен кориандър – само дръжките, смлени
2 с.л. пресен джинджифил, смлян
1/2 чаша червен лук, смлян
2 с.л. червени люти чушки без семе, смлени
1 с.л. смлян чесън
1 ч.л. сол
2 с.л. рибен сос
Освен това:
10 еднакви по големина свински котлета с кост, начукани до дебелина малко повече от половин сантиметър
225 гр. прошуто, нарязано на тънки резени
ако е необходимо – разтопено масло
 

В голяма купа разбийте яйцата и смесете с останалите продукти – до хомогенизиране. В тиган с диаметър 15 см. с незалепващо покритие сипвайте от сместа за омлетите с черпак (дебелината трябва да е около половин сантиметър) и изпържете омлети – колкото да се сготви вътрешността им. Оставете ги настрана. Върху всеки начукан котлет поставете по един омлет. Върху омлета поставете около 20 грама от резените прошуто. Завийте котлета на стегнато руло и го увийте със здрав конец (канап). Сложете малко масло в загрят тиган. Запържете свинското от всички страни, след което го прехвърлете в загрята на 180 градуса фурна и гответе, докато се изпече вътрешността на месото. Оставете готовите котлети да починат 10-тина минути, преди да разрежете.
Поднесете с прясна салата, картофено пюре или друга гарнитура по желание.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft