по 1/2 яйце на кошничка
малко гъста сметана (или прясно мляко)
настърган кашкавал (сирене)
лук и пресни чушки, нарязани на ситно
малко масло
няколко стръка пресен лук
резени шунка - по-дебели
сол и черен пипер на вкус
Задушете лука и чушките (ситно нарязани) в маслото до омекване. Намажете форма за мъфини с по-дълбоки гнезда с олио или спрей за готвене. Всяко гнездо покрийте с резен шунка, като притискате добре. Сложете по малко от задушения лук и чушки във всяко гнездо. Покрийте с настърган кашкавал (сирене Чедър, Грюер и пр.). Разбийте с вилица яйцата, заедно с малко сметана, сол и черен пипер на вкус. Добавете нарязания зелен лук към яйчената смес и разпределете между гнездата. Изпечете ги на 180 градуса за 20-25 минути. Яйцата трябва да се запекат добре и да бухнат, а шунката да стане хрупкава по краищата.