За кюфтетата:
800 г кайма
1 филия хляб
4 с.л. прясно мляко
1 яйце
кимион
черен пипер
магданоз
За плънката:
50 г кашкавал
25 г луканка
1 чушка
2 с.л. царевица
2 кисели краставички
Време: 60 минути
Коричките на хляба (1 филия) се отстраняват и той се накисва в прясното мляко (4 с.л.). Раздробява се на малки парченца и се добавя към каймата (800 г), заедно с подправките и яйцето (1 бр). Всичко се омесва добре и се поставя в хладилника за половин час. През това време се приготвя плънката. За целта луканката (25 г), кашкавалът (50 г), чушката (1 бр) и киселите краставички (2 бр) се нарязват на малки кубчета и се смесват с царевицата (2 с.л.). Каймата се разделя на части, всяка от които тежи около 100 грама. Разстила се и във всяка част се поставя от плънката. Кюфтетата се завиват така, че плънката да се скрие. Пекат се на скара и от двете страни до готовнсот.