1 опаковка кори за лазаня – предварително сварени „ал денте”
За плънката:
1 яйце
1/3 чаша сирене Рикота
1/4 чаша хлебни трохи
1 ч.л. чесън на прах
1/4 чаша настъргана моцарела
1 опаковка замразен нарязан спанак (размразен и отцеден)
сол, черен пипер и италиански микс от подправки на вкус
Освен това:
сос Маринара или друг сос по желание
Смесете в купа всички продукти за плънката (без сирената). Разстелете сварените кори върху работния плот и сложете по 3 с.л. от плънката върху всяка кора. Завийте ги на стегнати рулца и подредете плътно в намазнена тавичка. Покрийте всяко рулце с малко сос и настъргани сирена. Готовите рулца изпечете за около 35-40 минути в загрята на 180 градуса фурна (за да запазят формата си, може да ги поставите в гнездата на формата за мъфини, предварително намазнени). Охладете 10-тина минути, преди да ги поднесете.