225 гр. крема сирене, на стайна температура
110 гр. меко козе сирене
110 гр. настъргано сирене Чедър
2 кочана царевица, запечени, а зрънцата - отделени
2 стръка зелен лук, нарязан на тънко
сол и черен пипер
12 люти чушки, разрязани на половинки, почистени от дръжките и семето
1 препълнена супена лъжица чили/лют пипер
сос от домати и червени чушки
Доматен сос с печени пиперки:
2 червени чушки - запечени, обелени и нарязани
2 малки доматчета - запечени до покафеняване от всички страни и нарязани на едро
2 с.л. винен оцет
1 с.л. мед
1/4 чаша нарязани листа от кориандър
1/4 чаша зехтин
сол и черен пипер
Загрейте грила на умерена степен.
Разбийте крема сиренето и козето сирене в купа до гладка смес. Добавете сиренето чедър, царевичните зърна и зеления лук и подправете със сол и черен пипер. Напълнете всяка половинка чушка с около 2 с.л. от сместа, а отгоре поръсете с малко лют пипер.
Сложете на грила с пълнежа нагоре и запечете, докато леко загорят и омекнат - около 7-8 минути. В плато сипете доматения сос и подредете отгоре пълнените чушки.
За соса:
Смесете чушките, доматите, оцета, меда и кориандъра в кухненски робот и смелете на гладка смес. Докато роботът работи, бавно сипете олиото и подправете със солта и черния пипер.