Палачинки, приготвени по любимата ви рецепта
300 гр. мляно месо
1 главичка лук
200 гр. гъби печурки
1/2 червена пиперка
2 с.л. нарязан магданоз
1 супена лъжица риган
1 супена лъжица червен пипер
2 с.л. олио
Заливка за палачинките:
300 мл сметана за готвене
200 мл кисело мляко
100 мл прясно мляко
3 яйца
В малко сгорещено олио сложете ситно нарязания лук и щом пусне аромата си, добавете ситно нарязаната пиперка. Когато чушката омекне, добавете каймата запържете на слаб огън при непрекъснато разбъркване. След 5 минути добавете нарязаните гъби. Добавете и подправките и продължете да пържите на слаб огън, докато цялата течност се изпари. Охладете сместа и напълнете с нея палачинките. Завийте ги добре, сложете ги в огнеупорен съд и ги залейте със сместа от заливката, приготвена от разбитите със сметаната, киселото мляко и прясното мляко яйца. Поставете съда в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете около 30-40 минути.