4 патладжана
120 гр. гъби
1 глава лук
2 домата
малко прясно мляко
120 гр. шунка
2 филии бял хляб без кората
60 гр. краве масло
няколко триъгълничета топено сирене
черен пипер
сол
магданоз
Филиите хляб заливаме с прясното мляко и оставяме да се напоят. Нарязваме доматите на кубчета. Патладжаните разполовяваме надлъжно и издълбаваме. Запържваме ситно нарязания лук, гъбите (нарязани на филийки) и доматите. Добавяме размачканите филии хляб, нарязаната на ситно шунка и вътрешността от патладжаните. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и добавяме топеното сирене. Разбъркваме добре, за да се поеме равномерно сиренето и пълним с получената смес патладжаните. Отгоре нарязваме на парченца маслото и запичаме в умерена фурна.
Готовите патладжани поднасяме с доматен сос и ситно нарязан магданоз.