4 бр. големи патладжани
150 г белени слънчогледови семки
150 г белени тиквени семки
2 ч.ч. настъргано овче сирене
1 глава лук
1 скилидка чесън
500 г червени домати
2 бр. жълтъци
1/2 връзка магданоз
сол, черен пипер
100 мл зехтин
Патладжаните се нарязват по дължина на филии с дебелина около 0.5 см. Посоляват се и се оставят да се отцедят. Измиват се подсушават се и се изпържват в зехтин от двете страни. Оставят се върху кухненска хартия да се отцедят, след което се поръсват с черен пипер на вкус. Плънката се приготвя като се смесват семките, настърганата глава лук, скълцания чесън, половината нарязан магданоз, настърганото сирене и жълтъците. Всяка филия патладжан се намазва с плънката и се навива на рулце. Рулата се подреждат в тава. Доматите се обелват, нарязват на парченца и се поставят върху и около рулцата. Ястието се запича за около половин час на слаба фурна. Поднасят се поръсени с останалия магданоз.