Пълнени патладжани с месо и шунка
31 Юли 2012
23516
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 големи патладжана
50 г шунка
150 г печено свинско месо
1 домат
1 яйце
40 г масло
1 лъжица олио
3 лъжици галета
черен пипер
сол
Разрязваме на половинки измитите патладжани, посоляваме ги и леко ги задушаваме в масло. Изваждаме ги, оставяме да се отцедят, издълбаваме сърцевината и я нарязваме. Нарязваме месото и шунката на тънки ивички, прибавяме нарязаната сърцевина, нарязания на кубчета домат, 1 лъжица галета, черен пипер, сол, разбъркваме и пълним патладжаните. Поставяме ги в тавичка, посипваме с галета, добавяме парченца масло и печем около 20 минути в средно гореща фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари