100 гр. пилешка кайма
12 малки патладжана
2 стръка пресен лук
1 с.л. соев сос
3 с.л. масло
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
сусам
Подберете наистина малки патладжани (около 10-тина сантиметра и дебелина около 3 см.), по възможност бели, така че да не горчат. В тиган с маслото запържете месото с нарязания пресен лук и прибавете соевия сос. Измийте патладжанчетата и изрежете стърчащите около дръжката листенца. Разрежете по дължина и напълнете отвора със сместа от пилешката кайма. Изпържете патладжаните в много олио, без да ги обръщате! Отцедете ги добре от излишната мазнина върху домакинска хартия. За соса: сварете зеленчуков бульон със соев сос. Залейте патладжаните със соса и поръсете със сусам (запечен предварително на сух тиган).