Пълнени печени патладжани покрити с яйце

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълнени печени патладжани покрити с яйце
Пълнени печени патладжани покрити с яйце
4649
Пълнени печени патладжани покрити с яйце
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пекат се с жълтък в средата, сервират се със салата

Необходими продукти: 200 г патладжани, 20 г лук, 50 г домати, 90 г кълцано телешко месо или телешка кайма, 25 г олио, чесън, магданоз, черен пипер и сол.

Начин на приготвяне: Патладжаните се нарязват на половинки по дължина. Издълбават се с лъжичка, посоляват се и се оставят да се изцеди черния сок.

В мазнината се задушават ситно нарязаният лук, месото, накълцано на много ситно или каймата, чесънът, магданозът, черният пипер и солта.

Със сместа се пълнят отцедените патладжани и се нареждат в плитка тавичка, покриват се с филийки от домати, сипва се малко топла вода на дъното и ястието се пече, докато остане на мазнина.

Върху всеки патладжан внимателно се счупва по едно яйце, така че белтъкът да го облее, а жълтъкът да остане в средата.

Отново се запича, докато белтъкът побелее. Сервират се със салата.
 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft