Пълнени пиперки със спанак и сирене
27 Февруари 2013
12347
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
12 пиперки (зелени или червени)
500-600 г спанак
2 връзки пресен лук
150 г сирене
2 супени лъжици зехтин
1 домат
черен пипер, сол
Спанакът се почиства, измива се и се задушава с 1 кафена чашка леко подсолена вода. Пиперките се изчистват от дръжките и семето.
Спанакът се отцежда добре и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук. Сваля се от огъня и се разбърква с натрошеното сирене и черен пипер на вкус.
Пиперките се напълват с тази смес и се нареждат в тенджера. Заливат се с половин чаена чаша вода или зеленчуков бульон и се варят на слаб огън, докато течността изври.
Поднасят се, украсени с резенчета от домата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари