Пълнени пиперки с леща
31 Май 2013
8024
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сварете лещата в подсолена вода. След това я отцедете. Изпържете ситно нарязания лук и счукания чесън в маслото. Добавете нарязаните на ситни кубчета ябълка и стафидите и продължете да пържите. Добавете подправките и лещата и бъркайте още 1 минута. Срежете чушките надлъжно, махнете семената. Наредете ги в тава за печене. Напълнете чушките със сместа. Покрийте тавата с фолио и печете на умерена фурна около 30 минути. За заливката – изчистете лютите чушлета и ги напежете на ситни кръгчета. Запържете чушлетата в олиото за около 30 секунди. Извадете с решетеста лъжица и отцедете върху салфетка. Поръсете изпечените чушки с чушлетата и настърган кашкавал и запечете до зачервяване на кашкавала. Поръсете с нарязан магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари