Пълнени пиперки с леща

вход през zajenata.bg
Пълнени пиперки с леща
admin
Добавена от: admin
8024
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 пиперки
100 гр. леща
50 гр. масло
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 зелена ябълка
50 гр. стафиди
щипка кимион
щипка кориандър
черен пипер
сол
за поръсване:
2 люти чушлета
150 гр. кашкавал
1 с.л. олио

Сварете лещата в подсолена вода. След това я отцедете. Изпържете ситно нарязания лук и счукания чесън в маслото. Добавете нарязаните на ситни кубчета ябълка и стафидите и продължете да пържите. Добавете подправките и лещата и бъркайте още 1 минута. Срежете чушките надлъжно, махнете семената. Наредете ги в тава за печене. Напълнете чушките със сместа. Покрийте тавата с фолио и печете на умерена фурна около 30 минути. За заливката – изчистете лютите чушлета и ги напежете на ситни кръгчета. Запържете чушлетата в олиото за около 30 секунди. Извадете с решетеста лъжица и отцедете върху салфетка. Поръсете изпечените чушки с чушлетата и настърган кашкавал и запечете до зачервяване на кашкавала. Поръсете с нарязан магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft