Пълнени постни патладжани със сирене
27 Август 2012
15833
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Средно големи патладжани се почистват от дръжките и се издълбават от вътрешността.
Посоляват се, обръщат се с отвора надолу и се оставят, за да изтече черния и горчив сок.
В мазнината се задушават последователно лукът, пиперките, издълбаната вътрешност на патладжаните, чесънът, всички нарязани на ситно, докато останат на мазнина. Към тях се прибавя натрошеното сирене и ситно нарязаният магданоз. С получената смес се пълнят отцедените патладжани. Нареждат се изправени един до друг в тавичка и се похлупват с кръгчета от домати. Сипва се малко топла вода в тавичката и ястието се пече в умерена фурна.
Когато патладжаните омекнат, се заливат със смес от прясно мляко и яйце. Отново се запичат. Сервират се с резенче лимон.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари