7 г суха мая
100 мл топло прясно мляко
20 г захар
щипка сол
340 г брашно
1 яйце
1 жълтък
130 г меко краве масло
4 с л пудра захар
60 г сладко по избор
Маята се смесва с млякото, захарта, солта, брашното, яйцето и жълтъка. Добавя се и 80 г масло. Омесва се еластично тесто. Оставя се на топло място за 30 минути. Тестото се разделя на 16 топки. Във всяка топка се прави дупка и се слага по 1/4 ч л сладко. Залепва се и се дооформя във вид на топка. Поставя се в намаслена тава, като се оставя място по между им. Отгоре се поръсват с 2 с л пудра захар. Оставят се да втасат още един път за 20 минути.
50 г масло се разтапя и се намасляват обилно питките. Пекат се в предварително загрята фурна на 175 С за около 20 минути. При сервиране се поръсват с пудра захар.