Пълнени солени понички
14 Юли 2014
11031
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята разтворете в хладкото мляко и оставете да втаса. В купа смесете брашното, захарта и солта. Маргарина разбийте с жълтъците и 200 мл сметана, а след това добавете брашното и втасалата мая. Омесете меко тесто и го оставете да втаса.
За плънката:
Нарежете шунката или кашкавала на кубчета. Разточете втасалото тесто и с чашка или подходяща формичка изрежете кръгове, но без да ги вадите. В средата на всеки кръг сложете малко шунка и сметана, след това прегънете отгоре останалата част тестото. Извадете поничките с помощта на формичката и ги пуснете да се пържат в сгорещено олио, докато бухнат и се зачервят добре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари