Пълнени телешки котлети

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнени телешки котлети
Пълнени телешки котлети
admin
Добавена от: admin
12665
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 по-дебели телешки котлета
4 тънки резена шунка или пушен врат
50 г мазнина
50 г настърган кашкавал
1 тънък резен сланина
1 лимон
сол
черен пипер

 Сложете резените шунка в съд със студена во да. Поставете съда на огъня и щом кипне водата, навадете и отцедете резените. Разрежете на две всеки от котлетите до костта (така че да се образува нещо като джоб), пъхнете в разреза резен шунка и поръсете малко настърган кашкавал и черен пипер. Притиснете двете части, за да се затвори разрезът. Сложете котлетите в сгорещената мазнина в тенджерата и ги запържете, докато - добият златист цвят и от двете страни. Извадете ги, сложете на дъното на тенджера под налягане резена сланина и пак ги наредете отгоре. Поръсете с останалия настърган кашкавал и поставете по една бучица масло върху всеки котлет. Посолете и поръсете с черен пипер. По желание можете да прибавите отстрани и 4 цели домата. Затворете тенджерата и варете 15 минути след завъртането на вентила.
Преди да сервирате, изстисквайте върху котлетите сока от лимона, наредете ги в тавичка и ги сложете за 5 минути в гореща фурна да се зачервят. Като гарнитура можете да поднесете картофено пюре, картофи с масло или бял ориз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft