Пълнени тиквички по ориенталски
22 Декември 2011
16174
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
На измитите тиквички (6 бр) им се отрязват капачетата откъм дръжките и с тънък и остър нож се издълбава вътрешността им. В зехтина (150 мл.) се запържват нарязаните глави лук, шам фъстъкът (25 г), бахарът (1 ч.л.), лъжичка захар, джодженът (2 ч.л.) и измитият ориз (50 г). Разбърква се на умерен огън, докато оризът стане прозрачен. Добавят се солта и вътрешността от издълбаните тиквички. С получената смес се напълват тиквичките и се нареждат в тавичка. Добавя се малко мазнина, сол на вкус и вода (1 1/2 ч.ч.). Ястието се пече на фурна около 30 минути при 200 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари