Пълнени тиквички с кайма

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнени тиквички с кайма
Пълнени тиквички с кайма
admin
Добавена от: admin
60795
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 тиквички
200 г кайма
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
2 стръкчета копър
4 стръкчета магданоз
1 стрък целина
1 стрък босилек
чесън на прах
черен пипер
сол
2 с.л. олио

За гарнитурата:
250 г цедено кисело мляко
1 круша
2 с.л. лимонов сок
1 връзка магданоз
4 скилидки чесън
4 с.л. овесени ядки

Време: 45 минути

Тиквичките (4 бр) се разрязват на ширина на половинки. Всяка половинка се издълбава откъм разреза. Проверява се дали може да стои изправена. В случай, че не може, дъното й се изравнява с помощта на ножа.
Каймата (200 г) се задушава в загрятото олио. Щом се разпадне на грахулки, се прибавя нарязаният на ситно лук (1 глава) и се разбърква. След 2-3 минути се прибавя оризът (1 ч.ч.) и пак се разбърква. Налива се вода равна на количеството ориз, посолява се и се оставя да поври. От време на време се разбърква, за да не загори оризът. Накрая се прибавят нарязаните на ситно зелени подправки и черният пипер.
С тази смес се напълват тиквичките и се поставят изправени в тава залята с малко вода. Пекат се в умерена фурна.
Крушата (1 бр) се обелва и заедно с вътрешността от тиквичките, лимоновия сок, овесените ядки (4 с.л.), магданоза, солта и счуканият чесън (4 скилидки) се разбива в блендера. Посолява се и при необходимост може да се добави още лимонов сок.
С тази смес се залива цеденото кисело мляко (250 г), което се слага в порционните чинии при тиквичките за гарнитура.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft