Пълнени тиквички с яйца и сирене
22 Юли 2013
120480
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Тиквичките се измиват добре и се срязват на две по дължина. В случай че тиквичките са дълги е добре 2-те половини да се срежат през средата напречно. Всяка част се взема и се издълбава, така че да се получи лодка. Издълбаната среда се нарязва на ситни парченца и се оставя настрана. Яйцата се разбиват добре с бъркалка и се добавя щипка сол. Сиренето се намачква и се слага към разбитите яйца. Сега е момента яйчената смес да се обогати заедно с нарязаната среда- тиквичка и копъра нарязан на ситно. Лодките се пълнят с готовата смес и се подреждат в тава. По желание могат да се поръсят и с малко настърган кашкавал. Налива се мазнина и вода. Пече се в умерено загрята фурна на 200 градуса 40 минути. Поднасят се студени.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари