Пълнени хлебчета със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пълнени хлебчета със сирене
Пълнени хлебчета със сирене
admin
Добавена от: admin
35797
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша топла вода
2 с.л. суха мая
2 с.л. захар
2 ч.л. чесън на прах
1/4 чаша разтопено масло
1/4 чаша зехтин
3 чаши универсално брашно
2 ч.л. сол

най-малко 225 гр. сирене или кашкавал (най-добре моцарела за пълнежа и твърд кашкавал за поръсване)
пармезан
няколко супени лъжици разтопено масло, смесено с чесън на прах и подправки по желание 

Смесете маята и водата и оставете за няколко минути. Добавете захарта, чесъна, разтопеното масло и зехтина. Прибавете брашното малко по малко, като бъркате в купата на миксера с приставките за тесто. Добавете солта. Месете 10-тина минути в миксера или на ръка. Оставете тестото да втаса в намазнена купа, покрито с влажна кърпа за около 30 минути. Загрейте фурната на 170 градуса. Разделете тестото на около 20 парчета. Сложете около 1,5 см. парче Моцарела в средата на всяко парче и прищипете отгоре краищата, така че плънката да остане вътре. Поставете топките с шева надолу в намазнена тавичка. Поръсете питките с настърган кашкавал и малко пармезан. Изпечете за около 11-15 минути в загрятата фурна, докато хлебчетата станат златисти, а сиренето започне да образува мехурчета. Намажете с билковото масло и поднесете топли. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft