Пълнени чушки, които не бях правила досега-Без месо са, а вкусът им е сякаш са с кайма

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълнени чушки, които не бях правила досега-Без месо са, а вкусът им е сякаш са с кайма
Пълнени чушки, които не бях правила досега-Без месо са, а вкусът им е сякаш са с кайма
60639
Пълнени чушки, които не бях правила досега-Без месо са, а вкусът им е сякаш са с кайма
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пълнените чушки бяха любимото ми лятно ястие в детството. Обаче тогава нямах представа, че може да се готвят и по различен начин!

Пълнени чушки без месо

Има няколко причини, поради които искам да ви посъветвам да се отклоните от обичайната рецепта и да се опитате да приготвите нещо старо по нов начин!

Първо, това ястие е подходящо за всички млади дами, които следват фигурата.

В него няма тлъсто месо, но има здравословно извара и заквасена сметана . Разбира се, можете да готвите такива чушки само с оризов пълнеж, но с извара ще бъде много по-вкусно!

Второ, тази рецепта за пълнени чушки без месо е подходяща за тези, които по някаква причина са изключили месо от диетата си, но не искат да отказват такова любимо ястие.


И това е правилно, защото пиперът е един от онези здравословни летни зеленчуци, които толкова липсват през зимата. Предимствата на прясния пипер са толкова високи, колкото калоричното им съдържание е ниско в сравнение с други продукти. Само 29 калории!

Да приготвим по-скоро това невероятно ястие!

СЪСТАВКИТЕ

  • 6 броя чушки
  • 5 големи моркова
  • 2 глави лук
  • 0,5 с.л. орехи
  • 4 супени лъжици заквасена сметана
  • 2 скилидки чесън
  • 1 китка магданоз
  • 200 г извара
  • 0,5 ч.л. риган
  • 5 г бял пипер
  • 200 г кашкавал

Първо трябва да приготвите чушките. Половинки се използват за тази рецепта, но при желание може да се направи с цели.

 

Измийте чушките, нарежете и отстранете семената. Сложете половинките върху намазнена тава за печене и сложете във фурната за 20 минути. 180 градуса ще са достатъчни.

Междувременно нека приготвим пълнежа. Нарежете лука на ситно, а морковите на едро ренде. Запържете ги поотделно.

За да направите пълнежа, смесете запържения лук и морковите с нарязаните билки, извара, орехи и чесън. Сол, черен пипер и добавете подправки. Вместо извара, можете да вземете полуисварен ориз.

Напълнете половинките чушки с този вкусен пълнеж и намажете отгоре със заквасена сметана. Сложете тавата отново във фурната за 20 минути. Малко преди готвност поръсете с черен пипер и настърган кашкавал.

Ето как да приготвите пълнени чушки без месо ! Повярвайте ми, ще се окаже толкова вкусно, че няма да забележите отсъствието му.
Знаете ли някакви вариации по темата за обикновените пълнени чушки? Не забравяйте да споделите с нас!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft