Пълнени чушки по турски - големият есенен хит в кулинарните форуми:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълнени чушки по турски - големият есенен хит в кулинарните форуми:
Пълнени чушки по турски - големият есенен хит в кулинарните форуми:
158252
Пълнени чушки по турски - големият есенен хит в кулинарните форуми:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Непрекъснато се чудя колко общо имат нашата и турската кухня . Оказва се, че пълнени чушки съществуват и в Турция! Рецептата ми беше донесена от приятелка, която често ходи на почивка в тази страна. Сега правя това ястие не по-рядко от обикновените пълнени чушки! Ароматни, сочни и необичайно вкусни - оправдават всичките очаквания, че и двойно! Ако харесвате турската кухня, непременно опитайте тези пълнени чушки по турски :

Пълнени чушки по турски

Продукти:

8 месести чушки 

2 домата

1 морков

400 гр. телешка кайма

100 г ориз

150 мл вода

0,5 ч.л сол

1 дафинов лист

зелени подправки на вкус (магданоз и кориандър)

олио на вкус

черен пипер (смлян) на вкус

червен пипер на вкус

Приготвяне:

Обелете и настържете морковите, нарежете лука на кубчета. Загрейте растителното масло в тиган, добавете лука и запържете. След това добавете морковите и гответе още 2 минути.

Сложете каймата в тигана и я запържете със зеленчуците за 2-3 минути. Сега добавете измития ориз, разбъркайте, добавете сол, черен пипер и червен пипер. Изсипете водата, разбъркайте, покрийте и оставете да къкри, докато оризът се свари - около 10-15 минути. Разбъркайте нарязаните зелении в плънката.

оризова плънка

Измийте чушките и отстранете семената. Нарежете доматите на филийки. Напълнете чушките с пълнежа и поставете резен домат върху отвора.

пълнени чушки

Поставете чушките върху намазнена тава за печене с отвора надолу.

пълнени чушки по турски

Поръсете чушките с растително масло и налейте малко вода. Печете 50 минути на 180 ° C. Не пропускайте момента, в който чушките започват да покафеняват - щом забележите, че се случва, полейте ги със сока от тавата, покрийте с фолио и продължете да печете до готовност.

Поднесете готовите чушки с кисело мляко или заквасена сметана.

турски пълнени чушки

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft