Пълнени чушки със зрял боб
22 Декември 2011
33382
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сухите чушки се измиват, внимателно се почистват от семето, за да не се разкъсат и се накисват в топла вода да омекнат. Бобът се накисва в студена вода 10-12 часа, сварява се, отцежда се много добре, посолява се и се смачква (счуква). Червеният лук се нарязва на ситно и също се счуква. Смесват се отцеденият боб, лукът, орехите, ако трябва, още сол и стритият сух джоджен. С тази смес се пълнят (гнетят) чушките. Редят се в тава, поливат се с олио и се пекат.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари