Пълнени ябълки с ванилов сос
24 Януари 2013
7130
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Измитите ябълки се издълбават малко откъм дръжката, слагат се в подходящ съд, заливат се в кипящ разтвор от водата, захарта и ванилията и се оставят на тих огън, докато поомекнат, след което се отцеждат и се напълват със сладкото.
От млякото, захарта, брашното и нишестето се приготвя крем, към който след оттеглянето му от огъня се прибавя течността, в която са задушавани ябълките. Полученият сос се застройва с разбитото яйце и докато е горещ, се изсипва върху ябълките.
Като изстинат, ябълките се наръсват с настъргания шоколад или се гарнират с още малко череши от сладкото.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари