1 агнешка плешка (около 2,5 кг)
2 глави стар лук
2 домата
3-4 скилидки чесън
50 гр. брашно
1 малък дафинов лист
1 супена лъжица оцет
олио за намазване
сол и черен пипер
Лукът, чесънът и доматът се обелват, лукът се нарязва ситно, а чесънът се счуква в хаванче. Доматите се стриват, след което се объркват с лука, чесъна и брашното. Добавя се дафиновият лист, сол и черен пипер на вкус.
Плешката се почиства и измива добре, след което се пълни с доматено-чесновата смес и отворът се зашива. Отгоре се намазва добре с олио и се слага в дълбока тавичка. Пече се около час и половина на 200 градуса, като периодично месото се залива с отделения при печенето сос.
Изпеченото агнешко се изважда от тавата, а останалия вътре сос се смесва с оцета и разбърква добре. Към всяка порция се слага част от месото, част от плънката и се заливат със соса. Ястието се поднася със задушени картофки.