Пълнено Бри с гъби в хрупкава коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пълнено Бри с гъби в хрупкава коричка
Пълнено Бри с гъби в хрупкава коричка
admin
Добавена от: admin
14772
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 по-малка пита сирене Бри
готово маслено или бутер тесто (2 неголеми листа)
За плънката:
1 малка глава лук, нарязана на много дребно
250 гр. гъби, нарязани ситно
2 с.л. масло
1 с.л. шери или портвайн
1/2 ч.л. смляно индийско орехче

Задушете лука за плънката в 1-2 с.л. зехтин, докато омекне. Прибавете гъбите, шерито и индийкото орехче. Продължете да задушавате, докато течността се изпари. Охладете.
Разточете единия лист тесто на тънка кора и изрежете кръг с размера на сиренето Бри. Поставете питата сирене върху втория разточен лист тесто, разполовете го хоризонтално и разнесете охладената плънка върху долната половина от сиренето. Поставете отгоре другата половина сирене, подобно на сандвич. Повдигнете тестото около ръбчетата на сиренето, така че добре и плътно да го покрие от всички страни. Отгоре запечатайте с изрязания тестен гръг и по желание може да украсите с изрязани от тестото формички-гъбки (или ивици тесто). Намажете с разбито яйце и изпечете 20-тина минути в загрята на 220 градуса фурна.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft