Пълнено гнездо от кайма - украсата на всеки празник

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнено гнездо от кайма - украсата на всеки празник
Пълнено гнездо от кайма - украсата на всеки празник
admin
Добавена от: admin
16190
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг кайма
1 глава лук
чубрица
кимион
черен пипер
сол
3-4 сварени картофа
1 шепа царевица
1 морков
1 яйце – сварено
50 гр. масло
1 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
малко кашкавал

Сложете каймата в купа и я омесете хубаво със ситно нарязания лук и подправките. Оставете я така да престои на стайна температура около 30 мин, за да поеме аромата на подправките. След това разстелете половината кайма в намазнена кексова форма. Отгоре разпределете плънката (настъргани варени картофи, царевица, морков и варено яйце, нарязано на ситно). Може да използвате каквото ви хрумне. Върху плънката разпределете останалата кайма. Печете гнездото около 30-40 минути в загрята фурна. През това време от маслото, брашното и млякото пригответе сос бешамел. Изпечения кекс обърнете кекса в подходяща тавичка, залейте със соса бешамел, отгоре настържете малко кашкавал и запечете още 5 мин.

По желание дооформете като гнездо - може да приготвите пиленца от яйчена салата например.

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft