Разтворете маята в млякото и добавете 1 чаена лъжичка захар. Върху набрашнен плот пресейте брашното и солта, и направете кладенче в средата. Вътре изсипете сместа с мляко и мая.
Разбъркайте, след това добавете яйцето, олиото и минералната вода. От сместа замесете тесто - нито меко, нито твърдо. Измесеното тесто поставете в голям найлонов плик, намазан с олио от вътрешната страна (за да не залепне) и го оставете на стайна температура, докато утрои обема си. Щом втаса, разделете го на три части, премесете още веднъж всяка част и я разтеглете до правоъгълник с размери 15 × 25 см. В средата поставете две парчета шунка, върху шунката сметана, след това настърган кашкавал и настъргано сирене. Добавете кетчуп, горчица и подправки по желание. Прегънете тестото по дължина, след това притиснете добре краищата и го прегънете и от другата страна. Върху хлебчето настържете кашкавал и намажете малко кетчуп. Печете на 200 градуса около 15 минути.
Пълнено италианско хлебче
13 Юни 2014
16858
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари