Пълнено печено пиле с лук и бира
10 Октомври 2014
12933
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарежете лука на четвъртини, картофите обелете и нарежете на парчета по желание, а морковите - кубчета. Поставете ги в тавата, в която ще печете, и смесете добре.
Добавете сол и черен пипер на вкус.
С част от лука (и морковите) напълнете пилето и го поставете върху лука и картофите.
Налейте бирата и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса час и половина или два, ако е необходимо.
Първите 45 мин. пилето трябва да е покрито, след това ще прецените сами дали да го запечете или да оставите похлупено, за да омекне месото. На всеки 20-30 минути заливайте пилето с мазнината от съда.
Лукът трябва хубаво да се изпече, картофите да омекнат, а месото да се отделя от костите.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари