Пълнено печено пиле с лук и бира

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пълнено печено пиле с лук и бира
Пълнено печено пиле с лук и бира
admin
Добавена от: admin
12933
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле или 2-3 малки пилета
около 2,5 кг лук
3-4 големи картофа
около 250 мл или на вкус бира
сол и черен пипер на вкус
по желание - моркови

Нарежете лука на четвъртини, картофите обелете и нарежете на парчета по желание, а морковите - кубчета. Поставете ги в тавата, в която ще печете, и смесете добре. 

Добавете сол и черен пипер на вкус. 
С част от лука (и морковите) напълнете пилето и го поставете върху лука и картофите.

Налейте бирата и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса час и половина или два, ако е необходимо. 
Първите 45 мин. пилето трябва да е покрито, след това ще прецените сами дали да го запечете или да оставите похлупено, за да омекне месото. На всеки 20-30 минути заливайте пилето с мазнината от съда. 
Лукът трябва хубаво да се изпече, картофите да омекнат, а месото да се отделя от костите.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft