Пълнено пиле по турски
5 Септември 2012
88889
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Настърганият лук се запържва в олиото, добавят се дреболиите от пилето. След 5 минути се слага оризът и се запържва. Добавят се сол, черен пипер и вода. Задушава се до омекване и се прибавя магданоз. С получената смес се пълни пилето. Пилето се намазва отвън с масло, запича се във фурна, като се полива със соса, който изтича. След като е готово, се намазва с жълтъка, разбит в сметаната, подправен със сол и черен пипер. Запича се до образуване на златиста коричка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари