Пълнено пиле със стар лук
18 Март 2013
15868
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 средно голямо пиле
3 глави жълт лук
3 глави червен лук
1 червена чушка
1 морков
1/2 ч.л. канела
черен пипер
сол
олио
Изчистеният и нарязан лук се намачква добре задно с подправките. В тиган с малко олио (или масло) се запържват до омекване лукът, нарязаните на ситно чушка и морков. Измитото и посолено пиле се напълва със сместа, зашива се откъм корема и врата. Намазва се обилно с олио (или масло) и се завива с фолио. Пече се в добре загрята фурна до готовност на месото. Малко преди да е готово, пилето се отвива от фолиото и се запича отгоре до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари