Пълнено пиле с гъби и стафиди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пълнено пиле с гъби и стафиди
Пълнено пиле с гъби и стафиди
admin
Добавена от: admin
52547
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле - 1,5кг
100г ориз
150г гъбки
1 глава кромид лук
щипка сол
30г стафиди
щипка суха мащерка
щипка канела
3с.л. олио
 

Пилето се измива много добре и се слага да кипне в тенджера с вода. След като заври водата се оставя пилето да поври 30 минути. Оризът се накисва в купичка с вода. Гъбките се измиват на течаща вода и се нарязват на ситно. Главата лук се почиства от люспите, измива се и се нарязва на дребно. В тиган се слагат 3с.л. мазнина, след което се поставя на включен котлон. В тигана се изсипват оризът, гъбките, лука и стафидите. Поръсва се сол и 150мл вода. Разбърква се и се оставя да се позапържи за 5- 7 минути. Накрая се оттегля тигана. Поръсва се суха мащерка и канела. Овареното пиле се изважда, добре отцедено от водата. Пълни се с плънката и се зашива. Бульонът, в който е вряло пилето се прецежда през цедка. От него се вземат 3- 4 ч.ч. бульон и се наливат в тавичка за печене. Пилето се поставя в тавата с гръбнака надолу. Намазва се леко с краве масло. Месото се пече на 200 градуса 50 минути. Сервира се порция от пилето. Полива се със сос, образуван при печенето. Отстрани се оформя лъжица от плънката. До месото се поставя парченце лимон.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft