около 650 гр. свинско филе, нарязано на дебели резени (около 3 парчета)
1/2 с.л. масло
1/2 чаша круши, обелени, нарязани на малки хапки (около 120 грама)
10 череши, без костилки и нарязани на половинки
1/4 чаша лук, нарязан на малки кубчета
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. кафява захар
1/2 чаша пилешки бульон или ябълков сок
Загрейте фурната на 200 градуса. В най-дебелата част на свинските резени направете джоб с остър нож, като внимавате да не прерязвате месото. Подправете вътрешността на джоба със сол и черен пипер и оставете настрана. В огнеупорен съд сложете маслото, крушите, черешите, лука и малко сол и пипер. Загрейте и ги гответе, докато продуктите омекнат, след което прибавете 1/4 чашапилешки бульон и кафявата захар. Бъркайте, докато повечето течност се изпари. Напълнете със сместа от крушите и черешите приготвените джобчета. Ако остане от сместа, просто я оставете в съда. Прехвърлете свинското в съда от плодовата смес и го запечете до покафеняване от всички страни. Добавете останалия пилешки бульон (ябълков сок) и запечет ястието във фурната за 30 минути, до пълна готовност на месото.