Пълнено телешко с домашно песто
5 Февруари 2013
4401
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за 4 порции:
4 телешки шницела по 150 г
сол
млян черен пипер
3 с.л. масло
За соса:
1 връзка босилек
2 скилидки чесън
30 кедрови орехчета
1 ч.л. лимонов сок
50 г сирене
1 с.л. зехтин
С остър нож се правят хоризонтални разрези в шницелите и се натриват отвън и отвътре със сол и пипер. От продуктите за соса се прави пюре, джобовете се напълват с него и се затварят с клечка за зъби. Шницелите се пържат в загрята мазнина и се поднасят, намазани с част от пестото.
Идея: вместо телешки шницели може да използвате и друг вид месо - свински или пилешки пържоли например.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари