1 бр. агнешки бут
300 г гъби
200 г пушен бекон
2 връзки зелен лук
черен пипер, червен пипер, сол
олио
Агнешкият бут се обезкостява много внимателно, така че месото да бъде цяло. Гъбите се измиват и се нарязват на малки кубчета. Беконът и лукът също се нарязват на дребно. В тиган се сипва малко олио, лукът се запържва, след това се добавят гъбите и беконът, които също трябва да се запържат. Преди да се свали сместа от котлона се добавят сол и черен пипер. Месото се намазва със сол, черен пипер и малко червен пипер от едната страна където ще се слага плънката. Плънката се изсипва по средата на месото, след което бутът се зашива така, че да не излиза плънка отникъде - най-добре да се овърже добре с плътен конец. Поставяме го в тава за печене и го намазваме с малко олио, сол, червен и черен пипер и по желание - с малко натрошен сухар. Покрива се тавата с фолио и се пече на 150 С около 2 часа. Като стане готово месото, фолиото се сваля и се оставя да се запече малко отгоре.